Begin nu met je basisconditie!

Jij wilt volgend jaar een uitdagende tocht fietsen in de bergen. Weet je al welke? Nog niet, maakt niet uit daar heb je nog even tijd voor. Maar wacht niet te lang!

Nu is het juiste moment om te beginnen. Nu? Jazeker, begin nu alvast met het opbouwen van je basisconditie. Hoe beter die is, hoe makkelijker je straks het fietsen oppakt en het volhoud om afstanden te fietsen.

Zeker met alle pepernoten, speculaas en feestdiners in het vooruitzicht is het goed om jezelf alvast wat discipline op te leggen en uit de luie stoel te komen.

Neem actie! Ga naar de sportschool en ga op spinning, op de cross- of roeitrainer. Zet je lichaam in beweging. Geen zin in een sportschool ga dan regelmatig hard lopen. Nog nooit hard gelopen? Begin dan met elke dag een stevige wandeling van tenminste een half uur. Natuurlijk mag je ook de mountainbike pakken als je die hebt en ga lekker het bos in of pak de racefiets en fiets een rondje dat je goed kunt volhouden.

Het maakt niet uit wat maar zet je lichaam in beweging. Doe het nu!

Dit bericht is geplaatst in Wielertips en getagd , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Begin nu met je basisconditie!

 1. jan walet zegt:

  wil ook een basis conditie opbouwen wat is beter continue in een tempo te rijden of interval training toe te passen als beginner

  • Wout Natter zegt:

   Hallo Jan,

   Super dat je de stap neemt om je conditie al fietsend op te bouwen!

   Zonder basisconditie raad ik je aan om eerst in een rustig tempo dat je goed kunt volhouden te starten met wielrennen. Kies daarbij een verzet dat je makkelijk kunt volhouden onder de condities (tegenwind, heuvelop, wind mee, etc.) waarin je fietst.

   Als je een bepaald tempo gedurende langere tijd makkelijk kunt volhouden kun je gaan werken met interval trainingen.

   Veel fietssucces!

   Wout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>