Droogtrainen…

Voor het opbouwen van de basisconditie loop ik gemiddeld twee keer in de week hard. Met ingang van dit jaar ben ik ook begonnen met (Les Milles) RPM.

RPM is een trainingsprogramma, waarbij gebruik wordt gemaakt van een stilstaande fiets, de body bike. Tijdens het fietsen op muziek (soms is het net een disco) is de weerstand te regelen. Met name vetverbranding en conditieverbetering zijn de doelen die bereikt worden. Je wordt begeleid door een instructeur en er is veel variatie van tempo in de trainingen door de motiverende en opzwepende muziek.

In een uur tijd heb je bergen beklommen, afdalingen gedaan en sprintjes getrokken. Ideaal om het fietsgevoel weer een beetje terug te krijgen voordat het wegseizoen echt op gang komt.

Vraag er eens naar bij de plaatselijke fitness- of healthcenters. Informeer zeer zeker ook of de toerclub misschien afspraken heeft met de fitnessclub om in de wintermaanden van deze faciliteiten gebruik te mogen maken tegen een gereduceerd tarief.

Dit bericht is geplaatst in Wielertips en getagd , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>