Yes You Can!

In de lente van 1977 vertelde Rick aan zijn vader dat hij graag mee wilde doen aan aan 5 mijls race voor een Lacrosse speler die als gevolg van een ongeluk verlamd was. Dick, die allesbehalve een langeafstandsloper was, stemde erin toe om met Rick in zijn rolstoel het traject van 5 mijl af te leggen en als een van de laatsten over de finish te komen.

Die avond vertelde Rick aan zijn vader: “Pa, als ik hardloop, voelt het alsof ik niet gehandicapt ben.”

Dit was het begin van wat uiteindelijk 1.000 uitgelopen wedstrijden werden, inclusief marathons, duathlons en triathlons (waarvan 6 de zogeheten Ironman-competitie). Daarnaast liepen en fietsten zij in 1992 dwars door de Verenigde Staten om in 45 dagen 3.735 mijlen af te leggen. Een ongekende prestatie die slechts weinig topatleten hen na zullen doen.

Niet zo zeer het sportieve aspect als wel de liefde van een vader voor zijn zoon is wat het zo speciaal maakt. Zoon Rick is sinds zijn geboorte verlamd en het is vader Dick die zijn zoon met zich meetrekt, duwt en op weg helpt naar de finish. Hun motto: “YOU CAN!”.

Bekijk de videoreportage hieronder en haal er motivatie uit!

Wil je meer weten kijk dan op de site van Team Hoyt.

Je kunt meer dan je denkt!

Dit bericht is geplaatst in Motivatie, Wielertips. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>