PiPo-Techniek

PiPo of Pick a Point techniekDeze techniek is te eenvoudig voor woorden maar hij werkt altijd wanneer je er even doorheen zit tijdens het fietsen en je het gevoel hebt dat je wilt gaan afstappen of stoppen met fietsen,  ik noem dit de “PiPo” techniek en het werkt zo:

Als je aan het fietsen bent en op een bepaald moment op wilt geven, kies dan simpelweg een punt uit en fiets tenminste tot dat punt. Dit zou bijvoorbeeld een volgend dorpje, een viaduct of een bocht kunnen zijn.

Het helpt je om door te gaan met fietsen. Kies een punt uit dat een paar kilometer, een paar honderd meter van je verwijderd is of als je bergop fietst de volgende bocht en stop niet met fietsen voor je dit punt bereikt hebt. Zodra je hier bent gearriveerd, kies dan een nieuw punt en focus je daar op.

Dit werkt altijd prima bij mij. Als ik het bepaalde punt heb bereikt, ben ik meestal alweer vergeten dat ik even daarvoor nog op wilde geven en het helpt je om door die verzuring heen te komen.

PiPo staat overigens voor pick-a-point (kies een punt) aan de ene kant en aan de andere kant tovert het een lach naar voren als je even moeilijk zit. Dus ook als het zwaar gaat maakt pipo de fietstocht weer even iets lichter.

Test het maar eens!

Dit bericht is geplaatst in Motivatie, Wielertips. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>